4 התקלות הנפוצות ביותר במכונות כביסה
מכונת כביסה היא מוצר חשמל שאפשר למצוא אותו כמעט בכל בית. אין ספק שכל משפחה צריכה שתהיה לה בבית מכונת כביסה איכותית וכזאת שמתאימה לצרכי המשפחה ולמספר הנפשות. כיום ישנם לא מעט סוגים ודגמים של מכונות כביסה וכך כל מי שעושה שימוש יכול לבחור את המכונה שתשרת אותו למשך כמה שיותר שנים ותיתן לו את המענה האישי שהוא צריך וקשור לכביסת הבגדים המלוכלכים שלו ושל בני המשפחה או בני הבית שלו. יחד עם זאת – עצם היותן של מכונות הכביסה מתקדמות, מתוחכמות וכאלה שמיוצרות בחזית הטכנולוגיה כיום – עלולות לצוץ תקלות מדי פעם וצריך לדעת איך להתמודד איתן. תמיד אפשר להזעיק איש מקצוע או טכנאי של מכונות כביסה אך חשוב מאד לדעת שבמרבית המקרים יהיה מדובר בביצוע פעולות פשוטות בבית, פעולות שכל אחד יכול לבצע ויפתרו את התקלה. לכן חשוב לדעת מה עלול לקרות ואז קל יותר להתמודד.
אילו תקלות נחשבות לנפוצות במכונות כביסה?
להלן כמה תקלות שעלולות לקרות גם כאשר המכונה תקינה לגמרי אך אפשר לפתור אותן בקלות בבית –
- סתימת הפילטר – בתחתית מכונת הכביסה ישנו פתח שמכיל פילטר. אחרי לא מעט שימושים מצטברים מים רבים באזור זה ואם לא מרוקנים את המים האלה – עלולה להשתבש פעולת הסחיטה של הבגדים שבתוך המכונה. הפתרון – פתיחה של המכסה המתברג (חשוב לדעת שצריך להפעיל מעט כוח לשם כך ולסגור היטב לאחר מכן), הוצאה של כל המים (רצוי לפרוס מגבת לפני הפתיחה) וסגירה מחודשת.
- סתימת צינור הפליטה – למכונת הכביסה מחוברות שני צינורות מים. האחד מזרים לתוכה מים נקיים שיתערבבו עם חומר הכביסה וינקו את הבגדים והשני הוא צינור שמרחיק החוצה מהמכונה את המים המלוכלכים בסיום פעולת הניקיון. במידה וצינור היציאה משופע, נוצרה בו זווית או שהוא חסום מכל סיבה שהיא – המכונה תפסיק את פעולתה עד לשחרור מעבר המים. לכן חשוב לוודא שהצינור מונח בחופשיות ובאין מפריע וירוקן את המים לתוך פתח הניקוז או הכיור הסמוך.
- סגירת ברז המים – מכונת הכביסה לא יכולה לפעול ללא זרימה חופשית של מים נקיים מהברז. לעיתים מישהו מבני הבית עלול לסגור את הברז הזה שלא מתוך כוונת זדון וישכח לפתוח אותו בחזרה. המכונה לא תוכל לפעול ותעצור את פעולתה. הפתרון – וידוא שתמיד ברז המים פתוח עד הסוף.
- הקצפה יתר – כאשר מפתח הביוב והניקוז עולה קצף רב – כנראה שמדובר בהקצפת יתר שמקורה בשפיכת כמות גדולה מדי של חומר ניקיון. חשוב מאד לשים לב להוראות השימוש על גבי התכשירים ולהקפיד על הכמויות. למרות רצון שקיים מדי פעם להוסיף עוד חומר על מנת שהבגדים יהיו יותר נקיים או ריחניים – עלולה להתעורר תקלה ולא מומלץ לעשות זאת אלא להקפיד על המינון המומלץ.